Uitreiking Daylight Award 2016

Op 6 oktober is in de Daylight Hall van het International Tax Center (ITC) aan het Rapenburg in Leiden, voor de vijfde keer de winnaar van de Daylight Award bekend gemaakt, en uiteraard waren wij erbij.

And the winners are..

In respectievelijk de categorieën boven de 1000m2 en onder de 1000m2 wonnen ‘De hoge raad’ van Kaan Architecten Den Haag, en ‘Woonhuis 20 x 3 in Zierikzee’ van de architect Tim de Graag.

De twee winnaars laten hiermee in totaal 38 mede-genomineerden achter zich en kunnen daarmee trots zijn op het behalen van de eerste plaats van deze kwaliteitsprijs.

De Hoge Raad

Kaan Architecten hebben met de Hoge Raad der Nederlanden lichte en ruime kantoren ontworpen met slimme gevels die een persoonlijk regelbaar klimaat door de ingebouwde ventilatiemogelijkheden via de metalen stijlen, door de tussenliggende lichtwering- en zonweringscreens en met de regelbare ledverlichting. Afzuiging is opgelost via een speciaal ontworpen ‘doolhof’ rondom de kozijnen van de toegangsdeuren.

kaan_hoge-raad_living-daylights

Woonhuis 20 x 3 in Zierikzee

Dit ontwerp van Tim de Graag heeft een prachtig en subtiel doorzicht door de gehele lengte van het huis. Het huis heeft een centraal bovenlicht dat niet alleen zijn gedachte nuttige rol vervult, maar mede door de precies gekozen plaats, maten en verhoudingen ook architectonisch gezien bijzonder subtiele verschillen in licht en schaduw realiseert in het hart van de woning. Daarnaast heeft de architect slimme trapverbindingen gemaakt de naar de verschillende niveaus in de woning.

aaa-5-1

Rodeca & de Daylight Award

Rodeca is een groot voorstander én liefhebber van licht en met name daglicht. Daarom ondersteunt Rodeca ‘Stichting Living Daylights’, die de tweejaarlijkse Daylight Award organiseert.

Meer weten

Wilt u meer weten over daglicht, daglicht-projecten of over Stichting Living Daylights? Ga dan naar www.livingdaylights.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel deze pagina