Rodeca bouwt mee aan nieuw distributiecentrum Jumbo

Aannemingsbedrijf Van de Ven, uit Veghel, bouwt voor Jumbo Supermarkten aan een nieuw geautomatiseerd nationaal distributiecentrum in Nieuwegein. Ontwerp is van de hand van de architecten van DaVinci Vastgoed BV.

Het gebouw krijgt een spilfunctie in de groeiambities van de supermarktketen. Bij de bouw staat duurzaamheid centraal en wordt gebruik gemaakt van de BREEAM-methodiek. Rodeca is trots dat in dit project het daglicht voorzien gaat worden middels PC 2560-12 ISOCLEAR lichtbouwelementen. Deze zijn verdeeld over meerdere grote lichtwanden, een aantal verticale banen en de bekleding van het trappenhuis van het gebouw. Tevens is in de dakopbouw de onlangs ontwikkelde RSde60 Rodeca deur opgenomen.

Het gebouw, gelegen langs de A12, is bijna niet te missen. Dat we hier te maken hebben met een enorm project blijkt al uit een korte opsomming  van wat feiten. De omvang van het gebouw bedraagt 46.000 m2, het assortiment zal bestaan uit 12.000 langer houdbare producten en wekelijks zullen er 2 miljoen kratten verwerkt gaan worden in het gebouw. Het gebouw is ontworpen als een machine en gaat weer een stap verder aangaande automatisering. De Order Picking Machine (OPM) zal er voor zorgen dat 75% van de artikelen gemechaniseerd op de rolcontainer worden geplaatst.

Natuurlijk is de enorm goede thermische isolatiewaarde van Rodeca ISOCLEAR elementen een belangrijk aspect als het gaat om een hoge duurzaamheidsambitie in te vullen. Maar meerdere factoren dragen minstens zoveel bij wanneer het gaat om duurzaamheid;

  • Rodeca elementen worden op maat gefabriceerd (afvalstromen en transporten worden tot een minimum gereduceerd)
  • Het Rodeca concept bestaat uit slechts 3 elementen (Polycarbonaat, TPE en Aluminium) die eenvoudig demontabel, herplaatsbaar en in het uiterste geval goed recyclebaar zijn.
  • Rodeca elementen zijn licht van gewicht en voor het plaatsen van Rodeca elementen is geen speciaal materieel nodig.
  • Restmaterialen en teruggenomen materialen worden binnen eigen kring verwerkt tot nieuw productiegranulaat. Onlangs behaalde Rodeca GmbH  het EPD certificaat.

 

Ondertussen vordert de bouw van het nieuwe Jumbo distributiecentrum gestaag. Rodeca Systems heeft de montage van de panelen ondertussen afgerond. In 2020 moet het DC in Nieuwegein operationeel zijn.

 

Deel deze pagina