Rodeca doet mee aan de Stelvio Challenge

Op 6 September 2019 organiseert Cladding Partners de Stelvio Challenge. Tijdens dit evenement, speciaal in het leven geroepen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Pim, zullen de deelnemers de mythische Stelviopas fietsend, lopend of rennend beklimmen. Ook Rodeca Systems zal een afvaardiging afsturen naar Bormio, Italië om mee te doen aan dit evenement.

Stichting Pim

De Challenge staat in het teken van Stichting Pim. Dit is een uniek ouderiniatief, waarbij jongeren met een beperking een 2de huis wordt geboden. Momenteel beheert de stichting 2 zorgwoningen met een ruimte voor 16 bewoners en bieden ze dagbesteding en logeeropvang aan. Doel is de bewoners, met elk zo zijn uitdagingen, de mogelijkheid te bieden op een goede toekomst. De zorgwoningen bieden de bewoners een omgeving en de middelen om zich optimaal te ontwikkelen en te ontspannen onder leiding van gekwalificeerd personeel.

De Stelvio Challenge

In 2008 begon de Pim Foundation met de organisatie van de Stelvio Challenge. Ieder jaar stelt men zich een doel dat wordt nagestreefd. Door de jaren heen is er ruim een miljoen euro binnen gehaald. Dit jaar is het doel een nieuw vervoersmiddel voor de jongeren. Hiervoor is reeds 33.000,- Euro ingezameld. Er hebben zich al 208 deelnemers aangemeld.

Om geld in te zamelen zullen de deelnemers de Stelvio beklimmen. Deze beroemde en gevreesde berg is een van de hoogste passen van Europa. Via een stijgingspercentage van 7,7%, 1562 hoogtemeters en een lengte van 20,3 km eindig je uiteindelijk op 2760 meter boven zeeniveau. Bij de wielrenliefhebber doet de pas het hart sneller kloppen.

Afvaardiging Rodeca Systems

Rodeca Systems vindt het iniatief van Cladding Partners om de challenge te organiseren fantastisch en heeft daarom besloten de uitdaging mee aan te gaan. Peter Lindeman en Pascal Haas doen de beklimming per fiets. Onno Regensburg gaat wandelend de berg op.

Om de Stelvio Challenge tot een goed einde te brengen zal er natuurlijk flink getraind moeten worden. Bij Rodeca zijn we hiermee ondertussen begonnen. Peter en Pascal hebben reeds vele kilometers afgelegd op de racefiets en Onno rent en zwemt meerdere malen per week. Kortom…. Wij zullen klaar zijn voor de Challenge op 6 September.

Wil je meer weten over de Stelvio Challenge of Stichting Pim kijk dan ook eens op www.stelviochallenge.nl

Deel deze pagina