Prachtige Dubbele Gevel MFC Atlas in Leusden

Eind 2016 werd het gebouw van het Multicultureel centrum Atlas in Leusden opgeleverd. De opvallende gevel van het trappenhuis is een bijzondere combinatie van geperforeerde platen als buitenschil en Rodeca transparante bouwelementen als binnenschil van de constructie. Het geheel is afgewerkt met LED verlichting.

dubbele gevel led verlichting MFC Atlas Leusden

Zeep Architecten uit Amersfoort was verantwoordelijk voor het ontwerp van MFC Atlas. Het gebouw bestaat uit 3 basisscholen, sportvoorzieningen, een recreatieruimte en 38 sociale huurappartementen. Het project is een prachtig voorbeeld van de oneindige mogelijkheden die een dubbele gevel met zich meebrengen.

Op het trappenhuis is de vorm van een landkaart afgebeeld. Dit motief is gevormd door middel van geperforeerde metalen panelen van VPT Versteeg. Daarachter bevinden zich de Rodeca PC 2540-4 Opaal panelen. Wanneer het donker wordt dan licht het geheel prachtig op door de speciale Art Punch LED techniek, waarbij er door de afstand en de gatafmeting een afbeelding ontstaat.

dubbele gevel led verlichting MFC Atlas Leusden

Rodeca panelen zijn zeer goed toepasbaar bij de bouw van dubbele gevels. Voordelen zijn bijvoorbeeld dat het gewicht van de constructie relatief laag gehouden kan worden en dat de transparantie van de panelen zorgt voor een goede lichtinval. Andere voorbeelden van dubbele gevels van Rodeca zijn:

Voor meer informatie over dit project kijk ook eens op de website van VPT Versteeg.

 

 

Deel deze pagina