Latest Posts

SmartSkin

Een puzzel die je als architect bij het ontwerpen van een gebouw vaak moet oplossen is het bepalen van de ideale hoeveelheid lichtinval. Het bouwen met lichtdoorlatende materialen is vaak mooi, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee waardoor je als architect beperkt wordt in de ontwerpmogelijkheden.

Door warmte en kou van buitenaf kan het binnen te warm of juist te koud worden, tegelijkertijd kan ook warmte of koude van binnenuit verloren gaan. Door het gebruik van tripple glas of 12-wandige polycarbonaat kunnen we dit warmte verlies deels verhelpen, maar de warmte instraling niet.

Wat Nu!

Als we dit soort nadelen zouden kunnen omzetten in voordelen? Bijvoorbeeld door de overvloed aan warmte- en koude-energie die gegenereerd wordt op te vangen d.m.v. de gevel en in te kunnen zetten wanneer deze nodig is. De gevel wordt in dit geval onderdeel van de klimaat installatie. En dat is precies wat we gedaan hebben met de SmartSkin!

SmartSkin!

Zoals de naam al doet vermoeden hebben we met SmartSkin een slimme laag om het gebouw gecreëerd.
In de basis bevatten Rodeca lichtbouwelementen een geïntegreerde collector in de vorm van PP buisjes waar vloeistof doorheen stroomt. Hierdoor is de gevel in staat om in de zomer warmte te oogsten zodra de zon erop schijnt en in de winter koude.

De geoogste energie wordt opgeslagen middels een Warmte Kouden Opslag (WKO) zodat deze op een later tijdstip gebruikt kan worden. Hiermee wordt uiterst energiezuinig een gebouw verwarmd of gekoeld. Het SmartSkin polycarbonaat gevelelement voldoet aan alle eisen om als klimaat scheidend element te worden geplaatst. In combinatie met de installatie kan deze ook toegepast worden als scheidingswand om klimaatzones binnen grote gebouwen te creëren volgens het ‘box in box’ principe.

Wilt u meer informatie over SmartSkin van Rodeca?
Dan kunt u contact opnemen via e-mailadres 
info@rodeca.nl

SmartSkin datasheets

0.0 SmartSkin Algemeen_lowres

0.1 SmartSkin Solar

0.2 SmartSkin Climate

0.3 SmartSkin Insulation

0.4 SmartSkin Insulation+

SmartSkin in het nieuws

20120312 Cobouw SmartSkin

201301 Stedenbouw & Architectuur SmartSkin pilot in Rijkspaviljoen Floriade

20120317 Technisch weekblad SmartSkin

201210 Installateurs Zaken artikel SmartSkin

201204 VOA magazine SmartSkin