Terneuzen – Operationele Diensten

In 2011 bouwde Rodeca mee aan het markante gebouw voor de operationele diensten in Terneuzen. Het gebouw van ruim 10.000 vierkante meter is de uitvalsbasis voor de buitendienst van de gemeente Terneuzen, de brandweer Terneuzen en de ambulancedienst van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen.

In het ontwerp van het gebouw, van architect Evert van Kampen, komen de voor de gebruikers belangrijke thema’s naar voren als ‘waakzaamheid’, ‘veiligheid’, ‘transparantie’ en ‘trots’. Achter de markante vlammengevel van transparante bouwelementen gaan vele werkruimtes en kantoren schuil met op de begane grond onder meer de ruimtes voor materieel. Naast het hoofdgebouw zijn omvangrijke loodsen gebouwd voor de vele gemeentelijke voertuigen, diverse werkplaatsen, een wasstraat en opslag van materiaal zoals strooizout.

Het gebouw maakt een nauwere samenwerking mogelijk tussen de verschillende operationele diensten. Door de gezamenlijke huisvesting is het niet meer nodig vanuit veel dislocaties te werken en kunnen ruimtes efficiënter benut worden. Daarnaast kan gemakkelijker kennis en ervaring worden gedeeld.

  • Terneuzen Operationele diensten gekleurde panelen gevelbekleding

Locatie

Koegorsstraat 2, Terneuzen

Bouwjaar

2010

Architect

Rothuizen Van Doorn 't Hoofd Architecten, Middelburg

Toepassingen

Gevelbekleding
Binnenwanden

Elementen

PC 2540-4

Profielen

Serie 4040

Speciaal

Kleur van de panelen speciaal gemodificeerd voor dit project

Omvang

1290 m2

Deel deze pagina