Almere – Fietsenstalling bibliotheek

Op 7 september is de nieuwe fietsenstalling bij de bibliotheek in Almere opgeleverd. De gemeente Almere had hiertoe opdracht gegevenomdat bij de oude stalling een open situatie was ontstaan met de aangrenzende parkeergarage en busbaan. Hierdoor was veel overlast van fijnstof.

Architectenbureau De Koning heeft een ontwerp gemaakt zodat de fietsenstalling gescheiden kon worden van de parkeergarage en de busbaan. Daartoe werd een Rodecawand geplaatst. Het resultaat was tot ieders tevredenheid waarna besloten werd om een extra wand te plaatsen bij de ingang van de bibliotheek.

De Rodecawanden zijn voorzien van graphics die aangeven waar de fietsen opgeladen kunnen worden. Tevens valt er een uniek silhouet te bewonderen van de skyline van Almere.

  • binnenwanden Almere fietsenstalling

Locatie

Hospitaaldreef, Almere

Bouwjaar

2017

Architect

De Koning architecten, Almere

Toepassingen

Binnenwand

Elementen

PC 2540-4 Opaal
PC 2540-4 bicolor helder/violet

Profielen

Serie 4040

Speciaal

Belettering

Deel deze pagina

MENU